Tämäkin ohje löytyy jo ennestään blogistani (enkö todellakaan keksi mitään "uutta"?)
Tällä kertaa tein padan HotPot padassani. Ensin ruskistin lihat (peuran paistia) ja herkkusienet padassa. Lisäsin jauhot, sipulit (jotka tällä kertaa olivat hassunnäköisiä banaanisalottisipuleita) ja porkkanat. Sen jälkeen nesteet (reilulla kädellä) pataan ja vielä mausteet. Annoin padan porista hetken hellalla ja kippasin sitten koko paketin kansineen 150 asteiseen uuniin ja lähdin ulos poikien kanssa. Välillä kävin tsekkaamaassa nesteen määrää mutta en tarvinnut lisätä mitään, kansi piti huolen siitä. Pata sai porista miedolla lämmöllään yli 3 tuntia ja lopputulos oli aivan mahtava!

1293772.jpg

Tässä aikaisemmin kirjoittamani ohje:

500 g naudan paistia

Tilkka öljyä

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl lihalientä

3 dl punaviiniä

2 isoa sipulia

3 valkosipulinkynttä

1 laakerinlehti

1 tl kuivattua timjamia

2 porkkanaa

Tuoreita herkkusieniä

Suolaa ja pippuria

Kuutioi liha ja ruskista lohkottujen herkkusienien kanssa paksupohjaisessa kasarissa öljytilkassa. Lisää vehnäjauhot, sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami, pippuri sekä laakerinlehti.
Hauduta pataa ainakin tunnin (meidän pata porisi hiljalleen 2 1/2 tuntia) välillä nestettä (vettä ja punaviiniä) lisäten jos on tarpeen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.