Hedelmäpommi-kakkuja löytyy monestakin blogista ja sellaista teki mieli kokeilla. Mutta kun ohjeita selasin niin huomasin ettei yhteenkään ohjeeseen löytynyt kaikki tarvittavat raakaineet kotoa joten tein oman sävellyksen joka toimi hyvin. Kakku oli erittäin pehmeää ja mehevää mutta hedelmäpommiksi en haluaisi sitä kutsua. Minun mielestäni hedelmäpommi on jokin todella hedelmäinen kakku (tai muu) mutta tässä kakussa on vain tuollainen hempeä hedelmän maku. Hymy

 

1238781136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

200 g sulatettua voita hieman jäähdytettynä

3 dl sokeria

2 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 dl hedelmäpommijogurttia (tai muuta hedelmä- tai marjajogurttia)

½ dl maitoa

Voita ja korppujauhoja tai kuten tässä kookoshiutaleita vuoan jauhoittamiseen

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoja, jogurttia ja maitoa vuorotellen muna-sokeri-voi seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi jauhotettuun vuokaan.

Paista kakkua 50-60 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.