Tässä siskon pojan 8-vuotis synttärikakku. Löysin jo aikasemmin niin kivan näköisen hopeatoffeekakun Hellapoliisin blogista jota olen halunnut kokeilla mutta mustaan kakkuun ei ole ollut tarvetta tähän asti. Mutta nyt sain sitten testata tuota kuorrutetta, vaikka jostain syystä (ovatko karkit todellakin pienempiä näissä pienemmissä pusseissa nykyään?) sain lisätä karkkeja aika paljon, oikeasti minulla oli tuplamäärä niitä kun olin tyytyväinen kuorrutukseen.
Kakun väliin laitoin sitruunarahkatäytettä, sain samalla kokeilla Valion valmiiksi maustettua sitruunarahkaa. Todella maukas, eikä liian sitruunainen (vaikka sitä pelkäsinkin) oli kakku, kuorrute oli mahtava ja kruunasi koko maun.

456055.jpg

Eli näin tämä kakku syntyi:

Kakkupohja:

5 kananmunaa

2 1/4 dl sokeria

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 1/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, mihin olet sekoittanut leivinjauheen, käännä taikinaa varovasti mutta huolellisesti sekaisin. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa kypsäksi, kokeile hammastikulla keskeltä.

Kostutukseen:

Sitruunalimua

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta osat sitruunalimulla.

Täyte:

1 purkki Valion maustettua rahkaa (sitruuna)

1 purkki (250 ml) Flora Vispiä

Hieman sokeria

Kourallinen hopeatoffee karkkeja (voi jättää poiskin)

Vaahdota Flora Vispi, lisää rahka ja hieman sokeria. Halutessasi voit paloitella hopeatoffee karkkeja sekaan. Minä täytin kakun jo eilen illalla (tänään sitä syötiin) ja karkin palaset olivat pehmenneet kivasti. Mutta jos kakkua syödään jo samana päivänä (ja hopeatoffeepussi on sitä sitkeää mallia) niin kannattaa jättää pois karkit. Huomasin myös että joissakin karkeissa on eri koostumus, jotkut ovat todella sitkeitä kun taas jotkut "jauhoisia", ja kaikki pussit ostettiin samasta kaupasta.
Täytä kakku sitruunarahkatäytteellä.

Kuorrutus:

3 dl kuohukermaa

30 hopeatoffeekarkkeja

Laita kerma ja karkit kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes karkit sulaa ja seos sakenee. Minulta keittämiseen meni noin puoli tuntia ja jäähdytin sitten seosta noin 10 minuuttia, en olisi uskaltanut kaataa kuorrutetta kakun päälle ennen sitä.

Pääkallokuvio:

Marsipaania

Kauli marsipaani levyksi ja leikka veitsellä kuvio. Minä kun en vapaalla kädellä tällaista tee, niin löysin netistä kuvan jonka printtasin, leikkasin pääkallon irti paperista ja käytin sitä muottina.

Reunapursotus:

Flora Vispiä

Ripaus sokeria

Vatkaa Flora Vispi sokerin kanssa vaahdoksi ja pursota kakun reunat.