Paul Svenssonin (Strömsön kokki) kirjasta Grilli kuumana löytyi kokeilemisen arvoinen jääteen ohje.

Näin Paul itse kuvailee ohjetta:

"Oikein lämpimiä mökkipäiviä varten minulla on hihassani valttikortti, ja se on tämä juoma. Minulla on tapana tehdä sitä suuri annos, sillä sen, mikä ei tule juoduksi heti, voi pakastaa ja raaputtaa sitten haarukalla granitéksi. Juuri näin tein eräänä kesänä työskennellessäni Fredsgatan 12 ravintolassa. Herukkapensaan lehdet maistuvat käytännössä enemmän kuin itse marjat. Kannattaa käyttää mustaherukkapensaan lehtiä, sillä ne ovat maultaan voimakkaampia kuin puna- tai valkoherukkapensaiden lehdet."

 


 

 

 

2 LITRAA

 

1 ½ litraa pieniä ja nuoria herukkapensaan lehtiä

2 sitruunaa

4 dl sokeria

1 pussi Earl Grey - teetä

2 litraa kiehuvaa vettä

 

Pane mustaherukkapensaan lehdet kulhoon. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne lehtien päälle. Lisää sokeri ja teepussi ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia.

Siivilöi tee ja jäähdytä tai pakasta se. Tarjoa juoma jääkylmänä, lisää joukkoon muutama tuore sitruunaviipale.