Tämä on mieheni tekemää ruokaa ja oikein hyvää sellaista. =) Mitään varsinaisia mittoja en voi antaa, jokainen saa itse maistaa, kokeilla ja lisätä omiakin mausteita (tai jättää jonkun pois, paitsi että voita ei saa jättää pois ;-) ) Yleensä hän tekee tämän ihan vaan kattilassa, eli paistaa lihalastut ja sipulit pannulla ja jatkaa kypsentämistä kattilassa mutta tällä kertaa tämä joutui uuniin.

246585.jpg

Pala pakastettua hirvenlihaa

Sipulia

Voita

Vettä

Kokonaisia maustepippureita

Laakerinlehti

Suolaa

Leikkaa jäisestä lihapalasta ohuita lastuja. Paista lastut ja silputut sipulit kuumalla pannulla voissa. Kaada lastut ja sipulit uuninkestävään kannelliseen vuokaan, lisää mausteet, nokare voita, suolaa ja vettä niin paljon että kaikki peittyy. Anna muhia 200 asteisessa uunissa kannen alla niin kauan että liha on ihanan mureeta. Lisää vettä vuokaan tarvittaessa.
Tarjoa perunasoseen ja survottujen puolukoiden kanssa.