torstai, 6. heinäkuu 2006
Makaronilaatikko (lihaliemeen tehty)
400 g makaroneja
Vettä ja lihaliemikuutio makaronien keittämiseen
400 g jauhelihaa
2 sipulia
7 dl lihalientä (tein sen lihaliemitiivisteestä jossa on mielestäni hieman parempi maku kuin kuutioissa)
3 kananmunaa
Mausteita (mustapippuria, grillimaustetta, provence yrttiseosta)
(Juustoraastetta)
Keitä makaronit kypsiksi liemikuution kanssa. Paista sipulisilppu ja jauheliha, mausta. Valmista lihaliemi ja anna sen jäähtyä pikkuisen. Lisää kananmunat lihaliemeen ja sekoita. Laita makaronit, jauheliha, (juustoraaste) uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle lihaliemi-muna seos. Juustoraastetta voi myös ripotella pinnalle, silloin sitä kannattaa lisätä vasta 30 minuuttia ennen kuin laatikko on valmis. Paista 200 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä hetken ennen tarjoilua.