Tämä oli ensimmäinen kerta kun maistoin/laitoin makaronilaatikkoa joka oli tehty muna-maidon sijasta lihaliemestä. Ihan hyvää kuitenkin oli, samallla sain siivottua vajaita makaronipusseja kaapista pois. Siksi tässä laatikossa on niin paljon erilaisia kiekuroita.

118890.jpg

400 g makaroneja

Vettä ja lihaliemikuutio makaronien keittämiseen

400 g jauhelihaa

2 sipulia

7 dl lihalientä (tein sen lihaliemitiivisteestä jossa on mielestäni hieman parempi maku kuin kuutioissa)

3 kananmunaa

Mausteita (mustapippuria, grillimaustetta, provence yrttiseosta)

(Juustoraastetta)

Keitä makaronit kypsiksi liemikuution kanssa. Paista sipulisilppu ja jauheliha, mausta. Valmista lihaliemi ja anna sen jäähtyä pikkuisen. Lisää kananmunat lihaliemeen ja sekoita. Laita makaronit, jauheliha, (juustoraaste) uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle lihaliemi-muna seos. Juustoraastetta voi myös ripotella pinnalle, silloin sitä kannattaa lisätä vasta 30 minuuttia ennen kuin laatikko on  valmis. Paista 200 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä hetken ennen tarjoilua.