perjantai, 24. marraskuu 2006
Tomaattiset jauhelihapihvit ja kukkakaali-porkkana-purjogratiinia
Tomaattiset pihvit:
500 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 purkki kermaviiliä
1 pussi tomaattikeittoaineksia
1 kananmuna
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa silputtuna
Sekoita tomaattikeittoainekset kermaviiliin ja anna hetken maustua. Lisää kananmuna, silputtu sipuli, jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile pihviä. Laita pihvit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Gratiini:
1 kukkakaali
5-6 porkkanaa
1 purjo
Leikkaa kukkakaalista lehdet pois ja revi kaali isohkoiksi nupuiksi. Kuori porkkanat, leikkaa reiluksi lanteiksi. Leikkaa purjo renkaiksi. Keitä kukkakaali ja porkkanat suolatussa vedessä hieman pehmeiksi, kaada vesi pois.
Tee bechamelkastike kuten esimerkiksi tässä, korvaa pinaatti juustoraasteella (noin 150 g) Anna juuston sulaa kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Laita uuninkestävään vuokaan ensin kukkakaali, porkkanat, purjorenkaat ja kaada sitten kastike kaiken yli. Paista 200 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.