Oikein maukasta ja mehukasta kalaa syntyy folion sisällä grillissä, uunissa tai nuotiolla. Nämä nyytit ovat maustettu ihan perinteiseen tapaan, eli suolalla, pippurilla, hienonnetulla sipulilla, tillillä ja voinokareella.

566712.jpg

Kypsä kuhanyytti

566704.jpg

Kun kuhafileestä poistaa suikaleen fileen keskeltä niin saa täysin ruodottoman fileen. Tällä tavalla saa myös ahvenfileet ruodottomaksi.

566706.jpg

Kaksinkertainen folio joka on voideltu voilla. Päälle kuhafile, suolaa ja pippuria, hienonnettua sipulia (paras olisi kevät- tai ruohosipuli),  hienonnettua tilliä ja voinokareet.

566708.jpg

Nyytti suljetaan, sauma ylöspäin jotta kaikki mehut pysyvät tallessa.

Nyyttiä kypsennetään grillissä, uunissa tai nuotiolla. Kypsennysaikaa en uskalla sanoa, riippuu kalafileen koosta ja lämpötilasta. Nyyttiin kannattaa kurkata varovasti. Näitä nyyttejä kypsensin kuitenkin meidän kaasugrillissä noin 15 minuuttia ja vähempikin aika olisi riittänyt, en vaan ehtinyt hakea niitä aikasemmin pois sieltä. ;-)