perjantai, 13. lokakuu 2006
Uunilenkki ja yrttinen porkkanamuhennos
Tässä maistuu ihanasti vahva sinapppi, raikas tomaatti ja makea porkkana, kaupan halvin lenkki kelpasi tähän hyvin, kannattaa kokeilla. =)
1 pkt lenkkiä
Vahvaa sinappia (Dijon)
Tomaattiviipaleita
Muutama viipale kermajuustoa
Yrttinen porkkanamuhennos:
Porkkanoita
Nokare voita
4 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
2-3 dl maitoa
Suolaa ja pippuria
Tuoreita yrttejä (persiljaa ja timjamia)
Kuori makkara ja tee siihen viiltoja, voitele viillot sinapilla, laita niihin puolikkaita tomaatinviipaleita ja päällimmäiseksi muutama viipale juustoa. Paista 200 asteisessa uunissa niin kauan että juusto on kauniisti sulannut ja makkara on lämmin, 15-25 minuuttia.
Tee sillä aikaa muhennos. Kuori ja leikkaa porkkanat paksuiksi tikuiksi, keitä suolatussa vedessä niin kauan että ovat melkein kypsiä. Sulata voi kattilassa (älä ruskista), lisää vehnäjauhot, ja maitoa koko ajan sekoittaen, lisää myös kerma ja mausteet. Kaada porkkanoista vesi pois lävikössä ja käännä ne kastikkeen joukkoon.