Kolme ja puoli vuotta sitten tein tämän hyydytetyn porokakun. Keksin silloin että kokelisin vaihtaa tuon poron meetvurstiin. No koko juttuhan unohtui mutta muistui taas mieleen vähän aikaa sitten.

Seuraavalle kerralle tekisin pieniä muutoksia ohjeeseen. Käyttäisin kerman tilalla ranskankermaa, raejuuston määrää ehkä pienentäisin ja laittaisin sekaan kuutioitua suolakurkkua.

Tällä kertaa lisäsin mukaan yhden suippopaprikan vähän makua ja mehukkuutta antamaan.

 

Eli tämän kakun tein näin:

 

150 g hapankorppuja

75 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä

200-250 g venäläistä meetvurstia

1 dl persiljaa silputtuna

Reilu pala purjoa

1 suippopaprika

2 dl kuohukermaa

400 g raejuustoa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

(1/2 tl suolaa)

Jauha hapankorput hienoksi ja sekoita pehmeän voin kanssa. Peitä pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla irtopohjavuoan (halkaisija 20-24 cm) pohja. Painele korppuseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna meetvursti, purjo ja paprika. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdeistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan (3 rkl)
Yhdistä kaikki ainekset ja tarkista maku. Levitä seos korppupohjan päälle ja anna hyytyä ja maustua seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoastaan ja koristele persiljalla, purjolla tai kirsikkatomaateilla.