126329.jpg


126330.jpg

Ohjeen näihin todella herkullisiin murekerulliin löysin Kotiäidin 3K blogista, lisäsin vähän muitakin mausteita tähän, eli näin:

1 dl korppujauhoja

1 dl vettä

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

2 rkl grillimaustetta

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl paprikajauhetta

4 raastettua valkosipulinkynttä

400 g jauhelihaa

Täytteeksi laitoin:

Fetajuustoa (viiteen rullaan) ja juustoraastetta ja sinappia (neljään rullaan) Parempia (lue taivaallisia)  olivat ne missä oli fetajuustoa =)

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon, anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaisesksi massaksi. Levitä murekemassa kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperille. Jaa levy 9 osaan ja laita paloille täytettä. Rullaa varovasti kostutetuin käsin rullaksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (uunista riippuen)


Juustokastike:

Nokare voita

Noin 2 rkl jauhoja

Noin 5 dl maitoa

Suolaa

Viherpippuria

2 dl juustoraastetta

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maitoa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljaa muutama minuutti, lisää mausteet ja juustoraaste. Sekoita kunnes juusto sulaa ja kastike on tasainen.

Vanhanajan salaatti:

Salaattia

Kurkkua (luulen että oikeasti siihen tulee pelkästään salaattia)

2 kovaksi keitettyä kanamunaa

Ihan pikkuisen etikkaa

Noin 1 dl kuohukermaa

Ripaus suolaa

Ripaus sokeria

Pikkuisen jauhettua valkopippuria

Pese salaatti ja revi se kulhoon. Lisää kuutioitua kurkkua.
Tee kastike. Tätä pitää sitten maistaa ja maistaa että saa sen oikean maun siihen.
Erottele keitetyistä munista keltuaiset ja valkuaiset. Pienennä valkuaiset ja ripottele salaatin yli.
Laita keltuaiset pieneen kulhoon ja muussaa ne haarukalla. Lisää ihan pikkuisen etikkaa, kermaa vähitellen, suolaa, sokeria ja pippuria. Laita kaikkea vähän ensin, maista, ja lisää jos on tarvetta. Kaada valmis kastike salaatin yli.