maanantai, 17. heinäkuu 2006
Täytetyt murekerullat, keitetyt perunat, juustokastike ja vanhanajan salaattia
Ohjeen näihin todella herkullisiin murekerulliin löysin Kotiäidin 3K blogista, lisäsin vähän muitakin mausteita tähän, eli näin:
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
2 rkl grillimaustetta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
4 raastettua valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
Täytteeksi laitoin:
Fetajuustoa (viiteen rullaan) ja juustoraastetta ja sinappia (neljään rullaan) Parempia (lue taivaallisia) olivat ne missä oli fetajuustoa =)
Laita korppujauhot ja vesi kulhoon, anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaisesksi massaksi. Levitä murekemassa kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperille. Jaa levy 9 osaan ja laita paloille täytettä. Rullaa varovasti kostutetuin käsin rullaksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (uunista riippuen)
Juustokastike:
Nokare voita
Noin 2 rkl jauhoja
Noin 5 dl maitoa
Suolaa
Viherpippuria
2 dl juustoraastetta
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maitoa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljaa muutama minuutti, lisää mausteet ja juustoraaste. Sekoita kunnes juusto sulaa ja kastike on tasainen.
Vanhanajan salaatti:
Salaattia
Kurkkua (luulen että oikeasti siihen tulee pelkästään salaattia)
2 kovaksi keitettyä kanamunaa
Ihan pikkuisen etikkaa
Noin 1 dl kuohukermaa
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Pikkuisen jauhettua valkopippuria
Pese salaatti ja revi se kulhoon. Lisää kuutioitua kurkkua.
Tee kastike. Tätä pitää sitten maistaa ja maistaa että saa sen oikean maun siihen.
Erottele keitetyistä munista keltuaiset ja valkuaiset. Pienennä valkuaiset ja ripottele salaatin yli.
Laita keltuaiset pieneen kulhoon ja muussaa ne haarukalla. Lisää ihan pikkuisen etikkaa, kermaa vähitellen, suolaa, sokeria ja pippuria. Laita kaikkea vähän ensin, maista, ja lisää jos on tarvetta. Kaada valmis kastike salaatin yli.