maanantai, 29. tammikuu 2007
Kantarellipiirakka
Piirakkataikinaa, itsetehtyä tai ostettua, itse käytin Sunnuntain ruisperunataikinaa
Täyte:
1 1/2 litra kantarelleja (tai vastaava määrä pakastettuja)
1 sipuli
Hieman rasvaa paistamiseen
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
3 kananmunaa
1 purkki Valion 3 juuston kastiketta
Silputtua tuoretta tai kuivattua persiljaa
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista puhdistetut ja pikkaisen paloiteltut sienet pannulle, lisää rasva ja silputtu sipuli, paista niin kauan että neste melkein kokonaan häviää. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja levitä.
Sekoita kipossa kananmunat, juustokastike ja pesrsilja, tähän on myös hyvä lisätä hieman mustapippuria ja suolaa. Kaada seos sienitäytteen päälle vuokaan.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.