Mutta löysin kuitenkin tämän torttuohjeen uusimmasta Pirkka lehdestä. Kuulosti sen verran herkulliselta että sitä oli ihan pakko kokeilla ja olihan se järkyttävän hyvää! Mansikoita minulla ei ollut kuin pieni rasia (250 g), niitä olisi kyllä saanut olla enemmän. Täytteeseen laitoin koko purkillisen (2 dl) vaahdotettua kermaa tuorejuuston sekaan vaikka ohjeessa oli vain 1 desi. Niin, ja koska kuorrute jäi hiukan liian löysäksi ja uppoutui kaurapohjaan niin laitoin päälle hieman kookoshiutaleita peittämään rumimman pinnan.
- Pohja:
- 6 dl kaurahiutaleita
- 2 dl sokeria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 2 kananmunaa
- Kuorrutus:
- 1 dl Pirkka-vispikermaa
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- Täyte:
- 1 dl Pirkka-vispikermaa
- 1 rs (200 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- noin 500 g tuoreita mansikoita
1.
Piirrä kahdelle leivinpaperille ympyrät (Ø 24 cm) esimerkiksi lautasen
avulla.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja munat.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Levitä taikina ympyröiden sisään
tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjia 175-asteessa noin 15 minuuttia.
Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne sitten lastan avulla paperista.
4.
Mittaa kuorrutuksen ainekset keskenään. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes
seos sakenee. Levitä kuorrutus toiselle pohjalevylle ja anna jäähtyä.
5.
Vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Mausta
sokereilla.
6. Perkaa ja paloittele mansikat. Levitä täyte ja mansikat kaurapohjalle. Nosta päälle kuorrutettu levy. Koristele halutessasi mansikoilla. Tarjoa heti.
-Ohje kopioitu Pirkan nettisivuilta-
Huomenna lähdetään kesämökille polttopuita tekemään joten olen kokonaan poissa koneelta muutaman päivän.
Aurinkoisin terveisin: Jenny