Uudenvuodenaattona käytiin siskoni luona ja tehtiin yhdessä ruokaa. Pääruoaksi coeur de filet a`la provencale valkosipuliperunoitten ja vanhanajan salaatin kanssa. Jälkiruoaksi vielä suklaamoussea.

331022.jpg

Coeur de filet a`la provencale:

Härän sisäfilettä

Rouhittua pippuria

Suolaa

Voita paistamiseen

Valkosipulivoita (Sekoita huoneenlämpöisen voin sekaan raastettua valkosipulia oman maun mukaan)

Persiljasilppua

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Hiero lihan pintaan rouhittua pippuria ja suolaa. Paista liha ympäriltään kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Anna lihan hieman levätä leikkuulaudalla ja leikkaa viipaleiksi. Lado viipaleet uuninkestävään vuokaan, laita viipaleitten päälle reiluja nokareita valkosipulivoita. Paista lihaa 275 asteisessa uunissa niin kauan että lihan kypsyys miellyttää teitä (viidestä minuutista ylöspäin)
Ripottele päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.