perjantai, 8. syyskuu 2006
Omena-kauraherkku vaniljakastikkeella
Omenaviipaleita
2 rkl vettä
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1/2-1 dl sokeria (omenien happamuuden ja määrästä riippuen)
1 tl jauhettua kanelia
Laita omenaviipaleet uuninkestävään vuokaan ja lisää vesi. Sulata voi, sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Sekoita seosta hyvin ja lusikoi omenoitten päälle. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 20-30 minuutin ajaksi.
Keittämätön vaniljakastike/-vaahto:
2 kanamunan keltuaista
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 kananmunan valkuaista
1-1 1/2 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota ensin valkuaiset vaahdoksi. Vahdota keltuaiset ja sokeri toisessa kipossa niin kauan että sokeri on liuennut. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki seokset yhteen varovasti. Tarjoa kylmänä.