torstai, 3. elokuu 2006
Broilerinkoivet riisi-ananaspedillä ja herkkusienimuhennosta
Uunivuokaan:
Marinoituja broilerinkoipia
3 dl tummaa riisiä
7 dl vettä
Säilykepurkki ananaspaloja mehuineen
1-2 kanaliemikuutioita
2 isoa sipulia
Rouhittua mustapippuria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita uunivuokaan riisit, vesi, ananaspalat mehuineen, murennetut liemikuutiot, sipulit renkaina ja pippurirouhe. Laita päällimäiseksi marinoidut brolerinkoivet. Pistä koko komistus uunin ainakin tunniksi (meidän vuoka oli uunissa reilu 1 1/2 tuntia)
Herkkusienimuhennos:
7-8 kpl keskikokoisia tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli
Nokare voita paistamiseen
Noin 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 rkl lihafondia
Suolaa ja pippuria
Tuoretta persiljasilppua
Paista pannulla sipulisilppu ja viipaloidut herkkusienet voissa kauniin ruskeaksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, lisää vesi, kerma, fondi, suola ja pippuri. Anna kiehua kasaan kunnolla (10-15 minuuttia). Tarkista suolaisuus ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää persiljasilppu ennen tarjoilua ja pyöräytä sekaisin.