Kokeilin tässä yksi ilta tehdä pusuja itse, ohjeen bongasin jo aikaisemmin Marien blogista. Koska Marie on kirjoittanut hyvän ohjeen kuvien kera niin en laita tänne muuta kuin muutaman kuvan ja kerron mitä lisäsin "pusuvaahtoon".
Tein kahvin ja salmiakin makuisia pusuja. Salmiakkipusujen vaahtoa en tainnut vatkata tarpeeksi kauan koska siitä tuli löysempää ja tein sitten suosiolla niistä pusuista matalampia. Hieman molemmat pusuvaahdot lässähtivät mutta vasta uunin jälkeen.
Pusujen kuorruttaminen oli sen verran sotkuista puuhaa että en jaksanut kaikkia pusuja kuorruttaa.

Kahvinmakuiset pusut:

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl pikakahvijauhetta

596424.jpg

596434.jpg

Salmiakkipusut:

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

Pussillinen (150 g) Turkin Pippuri Crushia (vähempikin määrä voi riittää, makuasia)

596429.jpg

596431.jpg

Kaupasta löytyi gluteenittomia vohveleita mistä minä muotilla otin pyöreitä pohjia pusuille. Kiitos äiti muotin lainasta, se oli juuri eikä vaan melkein sopiva. =)
Kuorrutukseen käytin sulatettua Block suklaata (levyllinen) johon sekoitin yhden teelusikallisen öljyä. En tosiaan tiedä miten pitkälle tuolla määrällä pääsee, minähän en kuorruttanut kaikkia. Ehkä tuota öljyä olisi myös voinut lisätä ihan pikkuisen koska suklaa oli aika jämäkkää.
Olin myös ajatellut kokeilla kuorruttaa muutaman pusun valkosuklaalla mutta se jäikin sitten.

Tekoohjeet löytyvät siis täältä Marien blogista.