tiistai, 14. marraskuu 2006
Oopperaleipä
Pihveihin:
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Öljyä paistamiseen
Lisäksi:
4 kananmunaa
4 siivua paahtoleipää
Rasvaa paahtoleipien voiteluun
Sinappia
Leikkaa sipuli silpuksi ja kaada kulhoon, ripottele sipulisilpun päälle suolaa, näin silppu pehmenee ja esipaistamista ei tarvita. Lisää mustapippuri ja jauheliha ja vaivaa käsin jämäkäksi taikinaksi.
Jaa jauhelihataikina neljään yhtä suureen osaan ja paista niistä pihvit. Paista myös kananmunat. Paahda leivät leivänpaahtimessa ja voitele voilla/margariinilla. Kokoa leipä, nosta jauhelihapihvi leivän päälle, levitä pihvin päälle sinappia ja nosta varovasti paistettu muna päällimmäiseksi. Tarjoa heti salaatin tai vihannesten kanssa.