sunnuntai, 4. maaliskuu 2007
Tonnikalapihvit (kaksi erilaista)
Annos ylhäällä:
Pakastettuja tonnikalapihvejä
Sitruunamehua
Suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
Anna pihvien sulaa puoli tuntia, huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Lorauta päälle hieman sitruunamehua ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Paista pihvejä voissa keskikuumalla pannulla molemmin puolin, noin 3-5 minuuttia per puoli.
Kastikkeena toimi tavallinen kermaviilikastike (kermaviiliä, (sitruuna-)pippuria, hieman sinappia, silputtua tilliä ja ripaus suolaa)
Annos alhaalla:
1 purkki tonnikalaa öljyssä
1 kananmuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
Rouhittua pippuria
Voita paistamiseen
Valuta tonnikalapurkista öljy pois ja kaada kulhoon, lisää muut ainekset ja sekoita kunnolla. Muotoile massasta pihvejä, paista pihvit pannulla voissa kullanruskeaksi.
Pojat söivät lisäksi kananmunakastiketta (bèchamelkastike + muutama kovaksi keitetty kananmuna hienonnettuna)