Vähän aikaa sitten ostin paketin pakastettuja tonnikalapihvejä ja niitä päätin eilen kokeilla. Paketissa luki että se sisältäisi 2-3 pihviä, no tietysti sieltä löytyi vaan kaksi pihviä... Olin kuitenkin edellisenä iltana lukenut Anna-Leena Härkösen kirjan, Sopan syvin olemus, ja muistin että hänellä oli aika jännä ja helppo tonnikalapihviohje. Pyysin kesken kokkauksen poikaa katsomaan jos laatikosta löytyisi purkkikalaa ja yhden purkin hän sieltä löysikin. Tuosta Härkösen ohjeesta ei löytynyt pippuria mutta minä lisäsin siihen kyllä hieman rouhittua pippuria makua antamaan. Ajattelin että tuollaisia pihvejä voisi kokeilla tehdä niistä maustetuista tonnikalapurkeista, eikö niitä ole vaikka minkä makuisia nykyään..?

428474.jpg

428473.jpg

Annos ylhäällä:

Pakastettuja tonnikalapihvejä

Sitruunamehua

Suolaa ja pippuria

Voita paistamiseen

Anna pihvien sulaa puoli tuntia, huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Lorauta päälle hieman sitruunamehua ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Paista pihvejä voissa keskikuumalla pannulla molemmin puolin, noin 3-5 minuuttia per puoli.
Kastikkeena toimi tavallinen kermaviilikastike (kermaviiliä, (sitruuna-)pippuria, hieman sinappia, silputtua tilliä ja ripaus suolaa)

Annos alhaalla:

1 purkki tonnikalaa öljyssä

1 kananmuna

2-3 rkl vehnäjauhoja

Ripaus suolaa

Rouhittua pippuria

Voita paistamiseen

Valuta tonnikalapurkista öljy pois ja kaada kulhoon, lisää muut ainekset ja sekoita kunnolla. Muotoile massasta pihvejä, paista pihvit pannulla voissa kullanruskeaksi.
Pojat söivät lisäksi kananmunakastiketta (bèchamelkastike + muutama kovaksi keitetty kananmuna hienonnettuna)