torstai, 7. syyskuu 2006
Lihapata
Tähän pataan sopii hienosti loraus punaviiniä, mutta sitä ei valitettavasti ollut... =/ Mutta ihan hyvää näinkin. =)
500 g naudan paahtopaistia
2 sipulia
Rasia tuoreita herkkusieniä
Öljyä paistamiseen
4 rkl vehnäjauhoja
8-10 dl vettä
3 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulin kynttä
Tuoreita timjaminoksia tai kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
1-1 1/2 lihaliemikuutio
Musta- ja valkopippuria
Paprikajauhetta
Paloittele liha kuutioiksi. Pese herkkusienet ja paloittele ne. Paloittele myös sipulit. Ruskista sipuli silppu, herkkusienet ja lihapalat. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kaada vettä mukaan kattilaan. Lisää tomaattipyre, raastetut valkosipulin kynnet, lihaliemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin tunnin, välillä sekoittaen, jotta liha pehmenee kunnolla. Tarkista maut ja lisää suolaa/pippuria tarvittaessa.