Löysin kaupasta Poutun Krakovan prinssinakkeja. Nakit olivat aika hyvänmakuisia ja vähän lihaisempia kuin tavalliset prinssinnakit ja päätin tehdä niistä keittoa. Tajusin keittoa tehdessäni että nakit kannattaa ottaa kattilasta pois kun ne ovat ruskettuneet hieman ja laittaa takaisin vasta keiton kypsennyksen loppupuolella, nyt niistä tuli aika rumia kun saivat olla mukana kattilassa koko kypsennysajan.

482767.jpg

Tilkka öljyä

Valkosipulia oman maun mukaan

2 sipulia

Ripaus kuivattua timjamia

Paprikajauhetta

Rouhittua mustapippuria

2 tölkkiä kokonaisia tomaatteja (säilyke)

Pussillinen (300 g) Krakovan prinssinnakkeja

Noin 6 dl vettä

2-3 dl makaroneja

1-2 lihaliemikuutiota

1 pussi herne-maissi-paprika sekoitusta

Persiljasilppua

Silppua sipulit ja valkosipulit, freesaa sipulisilput nakkien kanssa öljytilkassa, lisää myös timjami, paprikajauhe ja mustapippuri mukaan kattilaan. Nosta  nakit pois kattilasta, lisää hieman paloiteltut tomaatit (myös tomaattikastike purkkien pohjalta), vesi, lihaliemi ja makaronit. Keitä noin 10 minuuttia, lisää herne-maissi-paprika sekoitus, nakit ja silputtua persiljaa. Anna keiton porista muutaman minuutin ja tarkista maku.