Strömsö kirjasta löytyi mukavanoloinen ohje kalagratiiniin. Sitä ohjetta muokaten syntyi tämä herkullinen kuhagratiini meidän pöytään.

1563200.jpg

Noin 500 g kuhafilettä

Voita paistamiseen

Suolaa ja pippuria

200 g katkarapuja

Paljon tuoretta tilliä

Kastike:

2 rkl voita

2 isoa sipulia silputtuna

3 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

3 dl maitoa

Suolaa ja pippuria

2 munankeltuaista

Aloita keittämällä kastike. Sulata  voi kattilassa ja lisää silputut sipulit. Anna sipulisilpun hikoa kunnes se on  läpinäkyvää ilman että ruskistat sen. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kermaa ja maitoa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike paksunee. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi munankeltuaiset sekaan.
Paista kuhafileet voissa pannulla kaksinkertaisena taiteltuna jotta ne eivät kuivu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kuhafileet uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle katkarapuja ja runsaasti silputtua tilliä. Kaada lopuksi kastike koko komistuksen päälle ja gratinoi uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia, tai niin kauan että gratiini saa hienon vaaleanruskean värin.