tiistai, 21. marraskuu 2006
Hyydytetty porokakku
Tein sitten kakun jonka veimme mukanamme heille kahvin seuraksi. Oli muuten ihan hyvää, vaikka tätä tehdessäni rupesin miettimään (kun en oikein poron mausta tykkää) että poronliha voisi vaihtaa johonkin muuhun savustettuun lihaan tai savustettuun kalaan ja samalla laittaa tillisilppua persiljasilpun tilalle, pitää joskus kokeilla. =)
150 g hapankorppuja tai hapanleipää (käytin hapankorppuja)
75 margariinia (käytin voita)
Täyte:
4 liivatelehteä
150 g kylmäsavuporoa (minulla oli käytössä vain 100 g joka riitti ihan hyvin)
1 dl persiljasilppua
100 g purjoa
2 dl kuohukermaa
400 g raejuustoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
Jauha hapankorput hienoksi ja sekoita pehmeän rasvan kanssa. Peitä pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja. Painele leipäseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna poronliha ja purjo. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan (3 rkl)
Yhdistä kaikki ainekset ja tarkista maku. Levitä seos leipäpohjan päälle ja anna hyytyä ja maustua seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoastaan ja koristele persiljalla, purjolla tai kirsikkatomaateilla.