lauantai, 17. maaliskuu 2007
Pääkalloleivokset
Pohjataikina on muuten sama kuin näissä mokkaruuduissa, korvasin vaan kaakaon raastetulla sitruunan kuorella.
150 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Raastettua kuorta yhdestä sitruunasta
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Sulata rasva ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää leivinjauhe, vanilliinisokeri ja raastettua sitruunankuorta, sekoita. Lisää maito, vehnäjauhot ja sulatettu rasva. Sekoita nopeasti mutta huolellisesti ainekset sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulla uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ja ota levystä pyöreällä piparkakkumuotilla leivospohjia.
Kuorrute:
Tomusokeria
Tilkka vettä
Mustaa elintarvikeväriä
Sekoita kuorrutteeseen tomusokeria ja tilkka vettä sekaisin, lisää mustaa elintarvikeväriä. Lusikoi kuorrutetta leivospohjien päälle ja anna kuorrutteen jähmettyä hieman.
Pääkallot/kummitukset:
Marsipaania
Kauli marsipaani levyksi ja leikkaa veitsellä (tai käytä muottia) haluamasi kuvioita ja siirrä kuviot leivosten päälle.