Taas tuli katsottua Strömsö ohjelmaa sunnuntaina. Siellä Michael ja Matias laittoivat veneruokaa. Tämä pasta näytti niin herkulliselta ja nopealta että päätin kokeilla. Lopputulos ei kuitenkaan ollut mitenkään kummoinen, merellä maistuisi varmaan paremmalta... siellähän tölkkissä olevat lihapullatkin maistuu melkein hyvältä. =)
En itse käyttänyt parmesaania ollenkaan, ehkä se oli se puuttuva osa. Totesin myös että en pidä rucolan mausta. Hyvä ystäväni kertoi että villissä rucolassa on vahvempi maku. En kylläkään tiedä minkälaista käyttämäni oli, joku Pirkan muovipussi...

Voisin kuvitella että tästä saisi paljon maukkaampaa jos lisäisi tilkan (tai koko purkillisen) ruokakermaa joukkoon ja kiehauttaisi. Rucolan voisi vaihtaa vaikka basilikaan, herneenversoihin... tai niin kuin mieheni sanoi; "Voisi vaihtaa kalan JA rucolan pekoniin..." ;-)

98967.jpg

Tuorepastaa

Kylmäsavustettua lohta

Parmesaanijuustoa

Rucolaa

Oliiviöljyä ja mustapippuria

Keitä tuorepasta suolatussa vedessä. Leikkaa kylmäsavustettu lohi pienempiin paloihin. Raasta tai höylää lastuja parmesaanijuustosta, perunankuorimisveitsi sopii tähän erittäin hyvin.
Kaada vesi pois kattilasta, sekoita joukkoon kala ja juusto, ihan viimeiseksi rucola, pikkuisen oliiviöljyä ja mustapippuria.