Tässä taas tällainen kaappien tyhjennys-ruoka. Olin kyllä ajatellut keittää perunoita pihvien ja kastikkeen lisäksi mutta perunat olivat muuttuneet "yllätys-muniksi", siksi tuo hieman outo valinta tähän, eli spaghetti. =/ Noh, hyväähän se kuitenkin oli. =)

281700.jpg

Jauhelihapihvit:

400 g jauhelihaa

1 purkki kermaviiliä

1 pussi sipulikeittoaineksia

1 kananmuna

Mustapippuria

Kirsikkatomaatteja

Sekoita sipulikeittoainekset kermaviiliin ja anna hieman vetäytyä. Lisää kananmuna, pippuria ja jauheliha, sekoita tasaiseksi massaksi. (Tällä kertaa en lisännyt korppujauhoja seokseen, hyvinhän nuo pysyy kasassa jos tekee ne uunissa) Muotoile pihvejä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita jokaisen pihvin keskelle kirsikkatomaatti. Paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi.

Herkkusienikastike:

1 rasia tuoreita herkkusieniä

2 sipulia

Nokare voita

2-3 rkl vehnäjauhoja

Noin 2 dl maitoa

1 dl kevyttä ruokakermaa

Suolaa ja pippuria

Viipaloi herkkusienet ja silppua sipulit. Paista sienet ja sipulisilppu voissa. Ripottele päälle vehnäjauhoa, sekoita ja kaada päälle maitoa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää ruokakermaa, suolaa ja pippuria. Anna kiehua hieman kasaan, tarkista maku.