sunnuntai, 1. lokakuu 2006
Porsaan ulkofilepihvit, valkosipuliperunat, täytetyt herkkusienet ja punaviinikastike
Noin 500 g porsaan ulkofilettä
Nokare voita/öljyä paistamiseen
Suolaa ja pippuria
Vettä
Leikkaa lihasta pihvejä. Ruskista nopeasti molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan. Kaada reilusti vettä kuumalle pannulle, kiehauta ja kaada vesi pihvien päälle vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin valkosipuliperunoitten kanssa kypsymään.
Valkosipuliperunat:
750 g Oolannin valkosipuli-perunaviipaleita
Raastettua valkosipulia oman maun mukaan (meillä oli 5 kynttä ja enemmän olisi saanut olla, riippuu tietysti sipulin voimakkuudesta)
2 dl kermaa
Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Laita jäiset perunaviipaleet uuninkestävään vuokaan, lisää raastettua valkosipulia, suolaa ja pippuria. Kaada kerma päälle ja laita vuoka 200 asteiseen uunin noin tunniksi.
Täytetyt herkkusienet:
Tuoreita herkkusieniä
Tuorejuustoa (meillä oli Creme Bonjour Kreikkalainen valkosipuli ja Cantadoun piparjuurituorejuustoa)
Rouhittua mustapippuria
Huuhtele sienet, katkaise jalka pois. Jalan voi silppua ja sekoittaa tuorejuuston joukkoon, minä en sitä tehnyt tällä kertaa. Laita nokare tuorejuustoa jokaisen hatun sisälle ja lado sienet uuninkestävään vuokaan. Rouhi päälle mustapippuria, laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.
Punaviinikastike:
2 dl lihan paistolientä vuoasta (jatka vedellä jos sitä on liian vähän)
1 1/2 dl punaviiniä
1 rkl perunajauhoja (+tilkka kylmää vettä)
1 rkl lihafondia
Rouhittua mustapippuria
Murskattuja viherpippureita
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl ruokakermaa
Siivilöi lihan paistoliemi kattilaan, lisää punaviini ja kiehauta. Lisää perunajauhot, jotka olet sekoittanut kylmään vesitilkkaan, koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja ruokakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä vähän aikaa.