Tässä meidän tämänkertainen sunnuntai päivällinen. Valkosipuliperunat ovat kotoisin  pakastealtaasta, niihin saa kyllä kivasti makua kun lisää niihin valkosipulia. Punaviinikastike ei ehkä ole se ihan perinteinen, lisäsin siihen noin desilitran ruokakermaa makua pehmentämään. Herkkusieniä en ollut ensiksi ajatellut laittaa tänään mutta päivämäärä rasiassa pisti minuun vauhtia kuitenkin. =)

205135.jpg

Noin 500 g porsaan ulkofilettä

Nokare voita/öljyä paistamiseen

Suolaa ja pippuria

Vettä

Leikkaa lihasta pihvejä. Ruskista nopeasti molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan. Kaada reilusti vettä kuumalle pannulle, kiehauta ja kaada vesi pihvien päälle vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin valkosipuliperunoitten kanssa kypsymään.

Valkosipuliperunat:

750 g Oolannin valkosipuli-perunaviipaleita

Raastettua valkosipulia oman maun mukaan (meillä oli 5 kynttä ja enemmän olisi saanut olla, riippuu tietysti sipulin voimakkuudesta)

2 dl kermaa

Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Laita jäiset perunaviipaleet uuninkestävään vuokaan, lisää raastettua valkosipulia, suolaa ja pippuria. Kaada kerma päälle ja laita vuoka 200 asteiseen uunin noin tunniksi.

Täytetyt herkkusienet:

Tuoreita herkkusieniä

Tuorejuustoa (meillä oli Creme Bonjour Kreikkalainen valkosipuli ja Cantadoun piparjuurituorejuustoa)

Rouhittua mustapippuria

Huuhtele sienet, katkaise jalka pois. Jalan voi silppua ja sekoittaa tuorejuuston joukkoon, minä en sitä tehnyt tällä kertaa. Laita nokare tuorejuustoa jokaisen hatun sisälle ja lado sienet uuninkestävään vuokaan. Rouhi päälle mustapippuria, laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Punaviinikastike:

2 dl lihan paistolientä vuoasta (jatka vedellä jos sitä on liian vähän)

1 1/2 dl punaviiniä

1 rkl perunajauhoja (+tilkka kylmää vettä)

1 rkl lihafondia

Rouhittua mustapippuria

Murskattuja viherpippureita

2 rkl tomaattipyrettä

1 dl ruokakermaa

Siivilöi lihan paistoliemi kattilaan, lisää punaviini ja kiehauta. Lisää perunajauhot, jotka olet sekoittanut kylmään vesitilkkaan, koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja ruokakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä vähän aikaa.