Viikon kuluttua on pojan 3-vee synttärit. Silloin ajattelein tehdä Puuha Pete täytekakun ja koristella sen voi-sokerikreemillä. Eli tuota pursotusta piti kokeilla. Oli muuten vaikeampaa kuin olin kuvitellut. =/ Jotenkin tuo kreemi tuntui liian paksulta. Näin että Marie oli sekoittanut kermavaahtoa kreemin sekaan, ehkä siitä sais vähän löysempää silleen? Ja samalla kysyisin että millä ääriviivat kannattaa laittaa? Tähän käytin sulatettua suklaata ja se ei oikein toiminut. Siihen Puuha Pete kakkuun pitäisi myös saada tummat (mustat) ääriviivat, mustat silmät jne... Mustaa elintarvikeväriä en ole täältäpäin löytänyt.

Niin tuosta kissasta piti tulla Puuha Peten Kisu mutta...

96059.jpg

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Noin 1/2 dl kaakaojauhetta

Täyte:

250 g Flora vispiä

250 g maitorahkaa

1/2 dl sokeria

Noin 100 g taloussuklaata

2-3 banaania

Päälle:

200 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)

500 g tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl maitoa

Sinistä ja keltaista elintarvikeväriä

Sulatettua suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille jäähtymään.

Vatkaa täytteeseen Flora vispi ja sokeri, sekoita joukkoon maitorahka ja rouhittu suklaa. Minä leikkasin suklaan ihan vaan veitsellä, silleen saa kivasti erikokoisia suklaapaloja.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa banaanit siivuiksi ja asettele täytteen päälle. Kääri rullalle.

Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja tomusokeri, lisää tomusokeria vähitellen. Värjää kreemi haluamallasi värillä.
Pursota voi-sokerikreemillä haluamallasi kuvio. Tästä kääretortusta leikkasin reilut palat pois päistä, siksi se on niin lyhyt.