Ensin olin ajatellut tehdä ihan tavallista kinkkukiusausta, mutta löysin kuitenkin jääkaapista mozzarellaa ja pöydältä tuoretta basilikaa joten päätin lisätä niitä kiusaukseen. Ja tästähän tuli ihan hyvää, enemmän makua ja mehevyyttä.

123170.jpg

2 pussia peruna-purjo sekoitusta (á 400 g)

4 dl kuohukermaa

Pala (noin 400 g) palvikinkkua

200-300 g mozzarellaa

Tuoreita basilikanlehtiä

Suolaa

Mustapippuria

Paloittele kinkku. Leikkaa mozzarella siivuiksi. Lado uuninkestävään vuokaan peruna-purjosekoitusta, kinkkua, mozzarellaa ja basilikanlehtiä. Laita päällimmäiseksi vielä peruna-purjosekoitusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kerma koko komistuksen yli ja paista 200 asteisessa uunissa ainakin tunnin. Jos pinta ruskettuu liian kovaa vauhtia, laita folio vuoan päälle.