Silloin aikoinaan kun kävin koulua Ahvenanmaalla niin me saatiin joskus makaronimuhennosta ja paistettua läskiä. Sitä muhennosta en ollut koskaan ennen syönyt mutta se olikin aika hyvää, sitä paistettua läskiä en kuitenkaan koskaan pystynyt saamaan kurkustani alas. Nyt teen joskus kotona makaronimuhennosta ja sen lisäksi pekonia. Tällä kertaa "paistoin" pekonit mikrossa (muutama arkki talouspaperia alle ja päälle) Jos et ole vielä kokeillut sitä niin kannattaa kyllä kokeilla, pekonit kypsyvät nopeasti ja paperi imee tehokkaasti ylimääräisen rasvan itseensä.

171766.jpg

Makaronimuhennos:

400 g makaroneja

1 litra täysmaitoa

(vettä)

Suolaa

Jauhettua valkopippuria

Persiljasilppua

Tätä kannattaa valmistaa höyrykattilassa jos vaan siihen on mahdollisuus, kun maito niin helposti palaa pohjaan. Kaada maito kattilaan, kieuhauta ja lisää makaronit. Anna porista hiljalleen välillä sekoittaen. Jos tuntuu siltä että vettä tarvitaan lisää ennen kuin makaronit ovat kypsiä niin sitä lisätään vähän kerralla. Kun makaronit ovat kypsiä, mielellään "ylikypsiä", ja muhennos on kiehunut kasaan lisätään suolaa, pippuria ja persiljasilppua.