lauantai, 2. joulukuu 2006
Jauhelihapihvit herkkusienikastikkeella
Jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
1 purkki kermaviiliä
1 pussi sipulikeittoaineksia
1 kananmuna
Mustapippuria
Kirsikkatomaatteja
Sekoita sipulikeittoainekset kermaviiliin ja anna hieman vetäytyä. Lisää kananmuna, pippuria ja jauheliha, sekoita tasaiseksi massaksi. (Tällä kertaa en lisännyt korppujauhoja seokseen, hyvinhän nuo pysyy kasassa jos tekee ne uunissa) Muotoile pihvejä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita jokaisen pihvin keskelle kirsikkatomaatti. Paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi.
Herkkusienikastike:
1 rasia tuoreita herkkusieniä
2 sipulia
Nokare voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
Noin 2 dl maitoa
1 dl kevyttä ruokakermaa
Suolaa ja pippuria
Viipaloi herkkusienet ja silppua sipulit. Paista sienet ja sipulisilppu voissa. Ripottele päälle vehnäjauhoa, sekoita ja kaada päälle maitoa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää ruokakermaa, suolaa ja pippuria. Anna kiehua hieman kasaan, tarkista maku.