Muutama viikko sitten vietettiin meidän shelttien 9-vuotis päivää. Teki mieli jotain todella suklaista joten tein meille tällaisen suklaakakun. Jos haluaa raikkautta kakkuun niin väliin voisi lisätä vaikka aprikoosia tai miksei lemon-curdia. Mutta minä en raikkautta tällä kertaa hakenut vaan täyttä suklaata... ;-)

1301536.jpg

1301540.jpg

Pohja on paistettu pienempään vuokaan (halkaisija noin 20 cm)

Pohja:

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

1/2 dl kaakaota

Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot mihin leivinjauhe ja kaakao on sekoitettu varovasti, kääntele sekaisin. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa kypsäksi. Kokeile hammastikulla kypsyyttä.

Jaa pohja kahteen/kolmeen osaan.

Kostutukseen:

Vaniljamaitoa (maitoa ja vaniljasokeria)

Täyte:

200 g Philadelphiajuustoa

200 g hyvää tummaa suklaata

(Ripaus sokeria jos suklaa on liian kitkerä)

Sulata suklaa ja sekoita juuston (ja sokerin) kanssa tahnaksi. Täytä kostutettu kakku tahnalla.

Päällä:

2 1/2 dl Flora Vispiä

200 g tummaa suklaata

Sulata suklaa, vatkaa Vispi ja sekoita ne varovasti keskenään. Pursota tai levitä kakun päälle ja ympärille.

Koristeluun:

Pikeerikukkia