Äitienpäivänä tein äidilleni tällaisen kakun Ullan ohjeella. Viinakauppakäynnilläni huomasin että kermaliköörejä lötyy monen eri makuisina, oli toffeeta, minttua, minttusuklaata, nougata ja vaikka mitä. Eli vaihtelua kakkuun niillä saisi. =) Kakun pintaan laitoin rouhittua hasselpähkinää.

1563199.jpg

Pohja:

  • 195 g murokeksejä
  • 50 g voita

Täyte:

  • 1 dl Baileys- likööriä
  • 7 liivatelehteä
  • 6 dl vispikermaa
  • 1 prk (250 g) Mascarpone- tuorejuustoa
  • 1½ dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria

Päälle:

  • 1 dl Baileys-likööriä
  • 2 liivatelehteä
  1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
  3. Vaahdota kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja sokerit.
  4. Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
  6. Kun täyte on hyytynyt, kiehauta halutessasi vielä 1 dl likööriä ja lisää siihen 2 liotettua liivatelehteä, kaada täytteen päälle.
  7. Kun pinta on hyytynyt, irroita kakku vuoastaan ja koristele!