keskiviikko, 4. lokakuu 2006
Puolukkaiset jauhelihapihvit ja kantarellimoussea
Tämä on mielenkiintoinen ja hyvänmakuinen mousse joka voisi maistua todella hyvältä myös kalan kanssa, esimerkiksi paistetun kuhan kanssa. =)
Polkkapossun kantarellimousse:
1 litra kantarelleja
1 valkosipulinkynsi
1 kookas sipuli
Ripaus mustapippuria
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl timjamia
Sitruunamehua
1 prk smetanaa
1 dl kuohukermaa
Hienonna sienet ja haihduta niistä pannulla neste. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetki. Lisää mausteet ja pienen pieni loraus sitruunamehua. Anna seoksen jäähtyä.
Vaahdota smetana ja lisää jäähtynyt sieniseos. Vatkaa kerma ja nostele varovasti joukkoon.
Puolukkaisiin jauhelihapihviin löydät ohjeen täältä aikaisemmasta murekeohjeesta.